Craft zgodba

Od 1977.

Naše delo = naša strast

Smo premium znamka funkcionalnih športnih oblačil. Živimo za grajenje kvalitetne športne izkušnje, ki nas v vsakdanjem življenju povezuje v celoto. Smo drzni in nekonvencionalni. Na poti do cilja nismo pripravljeni na sprejemanje kompromisov.

V športnih oblačilih združujemo funkcionalnost, inovativnost, oblikovanje, modo, predanost in entuziazem.

Si tudi ti želiš dlje, doseči več kot kdaj koli? Si tudi ti želiš postati del CRAFT ekipe? Pošlji elektronsko sporočilo ali nas pokliči.

Blagovna znamka

Gradimo kvalitetno športno izkušnjo // Funkcija / Inovacije / Oblikovanje

Šport ni običajna dejavnost. Šport je več kot le gibanje, saj um in telo povezuje v unikatno izkušnjo, ki sega onkraj običajnega. Tako kot mi, si tudi ti nekdo, ki se ne boji hoditi po svoji poti in pri kakovosti nikoli ne sklepa kompromisov.

Tu smo zato, da podpremo pogumne posameznike in za njih izdelamo športna oblačila, ki gradijo kvalitetno športno izkušnjo.

Oblačila – izdelana z mislijo nate

Razvijamo funkcionalna športna oblačila, ki so obstojna in kljubujejo najrazličnejšim vremenskim razmeram. Naši izdelki gradijo kvalitetno športno izkušnjo. Oblačila so človekova druga koža, zato je vsa pozornost usmerjena na izbor kakovostnih materialov, funkcionalnost in uporabnost. Druga koža predstavlja velik izziv in odgovornost do posameznika, do tebe, ki nam popolnoma zaupaš, do sodelavcev in dobaviteljev, do celotne družbe.

Ljudje – naše največje bogastvo

S pomočjo predanih ljudi, ki CRAFT oblačila polnijo s posebno energijo, razvijamo bogato kolekcijo funkcionalnih oblačil. Ljudje so naše najpomembnejše bogastvo in vir idej. Želimo, da so pri ustvarjanju CRAFT oblačil srečni, se dobro počutijo in imajo možnost izražanja svoje osebnosti. V CRAFT-u drug drugega spodbujamo in navdihujemo za življenje polno gibanja ter povezujemo v celoto, ki ohranja visok nivo varovanja narave in okolja.

Smo družbeno odgovorno podjetje

Smo globalna blagovna znamka, ki deluje v različnih delih sveta, zato se trudimo za vzpostavljanje dobrih odnosov in spoštovanje njihove kulture. Smo člani BSCI (Business Social Compliance Initiative) poslovno vodene iniciative družbene odgovornosti, ki jo usmerja FTA (Foreign Trade Association) z več kot 700 podjetji. Pobuda zajema kodeks, ki temelji na konvenciji ZN o človekovih in otrokovih pravicah (prepoved dela otrok, prisilnega dela in diskriminacije: zdravja in varnosti pri delu; svobodo združevanja; plače; varstvo okolja).

Tek nas povezuje

V želji po odgovornem ravnanju, smo vzpostavili partnerstva z organizacijami, ki ustvarjajo boljše priložnosti za ljudi po vsem svetu. “Running Relations” je neprofitna organizacija, ki predvsem na revnih območjih Kenije z živili, možnostjo izobraževanja in priložnostjo za trening teka, podpira mlade tekače in njihove družine.

Ustvarjamo trajnostno

Želimo si postati premium znamka funkcionalnih športnih oblačil. Da bomo dosegli svoj cilj, si moramo prizadevati za trajnostno rast. Za našo trajnostno uspešnost so ključni naši partnerji, dobavitelji, regije in nenazadnje vsaka država posebej.

Zmanjšujemo okoljski odtis

Prizadevamo si, da naša proizvodnja in izdelki nimajo negativnega vpliva na okolje. Naši dobavitelji upoštevajo stroga pravila zakonodaje o kemikalijah (REACH) in upoštevajo vsa njihova priporočila.

Izogibamo se uporabi nepotrebnih aditivov v naših materialih. Ker so mnogi naši izdelki narejeni iz poliestra smo, kolikor se da previdni, da poliestra ne mešamo z materiali, ki niso prijazni do okolja in ljudi. Vse izdelke iz poliestra je po uporabi mogoče enostavno reciklirati. Številni izdelki so narejeni tudi iz volne, ki v procesu pridobivanja le-te ne poškoduje nobene živali.

Naša proizvodnja poteka v različnih državah po svetu. Večino prevoza opravimo z ladjo, ki je okolju relativno najbolj prijazno transportno sredstvo. Smo člani mreže “Shipping Clean Network”, ki si prizadeva za izboljšanje pomorskega prometa po vsem svetu.